dinsdag 14 februari 2012

Joyce breit

Ik ben graag creatief bezig, schrijf gedichten, teken en schilder op doek, maar ook de muren van mijn huis zijn niet veilig voor mijn penselen. Ik knutsel met de kids, maar fröbel ook via allerlei sociale media. Uitdagingen zijn leuk. Dat wat ik niet kan, wil ik juist kunnen.


Zo ook breien. Ik was een slechte breier. Mijn lapje was steevast meer een plank dan het begin van een sjaal. Als ik begon met 20 steken, eindigde ik altijd met minstens 2 steken meer of juist veel te weinig. Ik raakte altijd de tel kwijt. Eigenlijk gewoon rampzalig. Dus constateerde ik dat breien niet een van mijn talenten was (en liet ik mijn moeder de breiopdrachten voor de lessen textiele werkvormen maken).


Totdat ik M. leerde kennen. Ze heeft een internet wolwinkel. Mooie wol. Eerlijke producten, van vrij huppelende schapen. Handgeverfd bovendien. Om hebberig van te worden. Maar wat moet je als niet breier met al die wol? Juist, breien dus. En zo ben ik weer begonnen.


En ik vìnd het leuk! En stiekem kan ik het beter dan ik in mijn stoutste dromen had verwacht. Met dank aan de uitleg van M., youtubefilmpjes en breiafkortingenvertaalsites.


Wat nu zo leuk is, is dat ik komend weekend (17, 18 en 19 februari) mee mag  naar de Handwerkbeurs in Zwolle om te helpen in de stand van Wereldwol! 'k heb er zin in!


Tot ziens in Zwolle!

1 opmerking:

  1. Waw wawwaw Joyce! Mee op pad met weredwol....super leuk zeg !
    Mooie muts trouwens van Adira....knap werk hoor!
    Groetjes uit een verwaaid Belgenland.
    Sabine

    BeantwoordenVerwijderen