donderdag 24 maart 2016

Team <STRONG>, over het leven van onze droom


'Jullie samen een bedrijf! Wat, waarom, hoe?' Die vraag hebben Bjarne en ik de afgelopen weken heel veel gehoord. Een poosje geleden zocht Bjarne een schrijver voor een website die hij bouwt. Ik schreef een paar stukjes. Hij was er superenthousiast over en ik genoot van het schrijven. We werkten samen aan het project en spraken er veel over met elkaar. We bouwden luchtkastelen naar hartelust. Je kent dat misschien wel: "Als we een zaak hebben dan....." Daar is het begonnen.

Luchtkastelen? Echt niet! Op 1 februari 2016 om 23.34 uur (lang leve WhatsApp voor de tijdsnotering) weten we het ineens zeker: hier moeten we iets mee. Min of meer voor de grap (dacht ik toen nog) zegt een van ons: 'Hoe leuk zou het zijn om 24/7 samen te kunnen werken aan projecten!' 'Ehhh, ja, tè leuk!' Eerst bedenken we een naam, want een beestje met een naampje is in één keer zo reëel*. 

<STRONG>webdevelopment wordt op 2 februari 2016 om 0.19 uur geboren. Wij ontwerpen prachtige websites, bouwen ze en vullen ze met sterke teksten. Bij zoveel (kleine) bedrijven ontbreekt het eenvoudigweg aan de kennis en/of tijd om zelf een website te maken. Datzelfde geldt voor zzp’ers die in hun eentje een onderneming runnen. <STRONG> komt te hulp


De domeinnamenmarkt is altijd open, we hebben meteen strongwebdevelopment.nl vastgelegd. 's Ochtends eerst maar eens met Bjarne gebeld om te vragen of ik het niet had gedroomd. En vooral ook om te vragen of hij zeker weet dat hij deze sprong wil wagen. Een volmondig ja is voor mij voldoende om de whieeeeehoestemming in mijn hoofd toe te laten. Vanaf dat moment staan onze hersenen niet meer stil. 


We plannen brainstormsessies (alsof die zich laten plannen ...). In de praktijk blijkt dat we beginnen met een vroege ochtendsessie, die ongemerkt overgaat in een lange middagsessie die ineens een late night brainstormsessie is. Binnen 2 dagen beginnen we aan een ondernemingsplan. Want dat wat je doet, moet je goed doen. Voorbereiding is meer dan het halve werk. Je merkt pas of je samen kunt werken als je uitstippelt waar je heen wilt, hoe je daar wilt komen en of het een route is die breed genoeg is voor 2. Verbazend dat we feilloos opnoemen wat de ander denkt en belangrijker nog, ook wil. En niet onbelangrijk, samenwerken is een feestje.

Inmiddels is het allang geen geintje meer. We hebben ons bedrijf geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en zijn al volop aan het werk. Soms moet je niet langer wachten op die perfecte baan, maar hem gewoon creëren. Als je me drie maanden geleden had gezegd dat ik vandaag aan het werk ben in en voor mijn eigen bedrijf, had ik je keihard uitgelachen.

Iemand zei ons: 'hou het je hobby, hou het leuk'. Dat is juist onze kracht. Het is onze hobby en we zijn er goed in. Het werkt zo goed omdat we er zoveel lol aan beleven. Als de een even vast zit, helpt de ander hem/haar weer op weg en andersom. Het geeft ontzettend veel energie. Want hoe heerlijk is het om mensen blij te maken met een perfecte website waarmee ze hun merk sterk in de markt zetten.

Wij gaan ervoor!
Wij zijn <STRONG>,
wij voelen <STRONG>,
wij dromen <STRONG>,
wij ademen <STRONG>.
Wat voelt dat goed!

Wij weten het zeker:

<STRONG>webdevelopment
je hebt ons nodig.    


*uit Otje van Annie M.G. SchmidtGeen opmerkingen:

Een reactie posten